Ads Top

Koplopersgroep duurzaam watergebruik ziekenhuizen

Vitens, ziekenhuis Gelderse Vallei en Medisch Centrum Leeuwarden starten een koplopersgroep om kennis en ervaring over duurzaam watergebruik binnen ziekenhuizen te delen. Het doel is dat deelnemers van elkaar kunnen leren en praktische toepassingen voor waterbesparing kunnen delen.

Tijdens de inspiratiemiddag ‘Duurzaam watergebruik ziekenhuizen’ (juni 2023) werd duidelijk dat bij veel ziekenhuizen behoefte is aan het delen van kennis over water besparen. Wat zijn de mogelijkheden en hoe kunnen we elkaar inspireren en motiveren? Het voorstel om met een koplopersgroep te gaan werken, werd positief ontvangen.

Tijdens de eerste bijeenkomst staat het ‘vergelijkingsoverzicht waterverbruik per bed’ centraal. Medisch Centrum Leeuwarden en Ziekenhuis Gelderse Vallei maken het vergelijk voor hun ziekenhuizen en presenteren het resultaat aan de deelnemers. Het overzicht levert mogelijk een bijdrage aan het eenvoudig onderling vergelijken van het waterverbruik. Goed om te weten is dat deze gegevens alléén gedeeld worden met de deelnemende ziekenhuizen.

Datum en locatie
Startbijeenkomst: woensdag 20 maart 2024.
Locatie: Vitens Productielocatie Soestduinen, Van Weerden Poelmanweg 2 in Soest. De bijeenkomst kan ook digitaal, via Teams, worden bijgewoond.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.