Ads Top

100.000 olympische zwembaden vol

Het jaar 2023 gaat de geschiedenis in als één van de natste jaren. Binnen het verzorgingsgebied van Delfland is er maar liefst 1166 millimeter neerslag gevallen. Vooral in de laatste maanden van het jaar is er langdurig heel veel neerslag gevallen. Dit was goed te zien aan alle plassen water op de velden.

Gedurende het gehele jaar 2023 hebben de gemalen gezamenlijk maar liefst 250 miljoen kubieke meters (m3) water afgevoerd naar de Nieuwe waterweg en de Noordzee. Een volume aan water dat gelijkstaat aan een hoeveelheid van ongeveer 100.000 olympische zwembaden,

Om een indruk te krijgen van de schaal en hoeveelheid. 100.000 olympische zwembaden komen overeen met een oppervlakte van 12.500 hectare, het verzorgingsgebied van Delfland is 41.000 hectare. Om al dat water vast te houden zou dan 30% van ons gebied veranderen in een olympisch zwembad of in heel veel water. Dat is natuurlijk onmogelijk.

Door de klimaatverandering zullen de zomers droger en de winters natter worden. Daarom is  Delfland bezig met nieuwe strategieën voor ons waterbeheer om ook in de toekomst klaar te zijn om in te spelen op deze uitdagingen. Want iedere vierkante meter en elke druppel telt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.