Ads Top

Inloopbijeenkomst voorlopig ontwerp Wijboschbroek

Waterschap Aa en Maas pakt samen met provincie Noord-Brabant de verdroging in natte natuurparel Wijboschbroek aan. De afgelopen maanden werkten we aan een voorlopig ontwerp met mogelijke maatregelen in het gebied. Voor belangstellenden houden we op woensdag 12 juli een inloopbijeenkomst in de Schaapskooi in Schijndel. Dan lichten we het voorlopig ontwerp toe en horen we graag of er aandachtspunten zijn.

De bijzondere natuur in Wijboschbroek is sterk afhankelijk van natte omstandigheden. Door een te lage grondwaterstand staan zeldzame planten zoals de zwartblauwe rapunzel, knikkend nagelkruid en éénbes onder grote druk. Met maatregelen willen we de waterhuishouding in het gebied verbeteren zodat de natuur zich kan herstellen.

De afgelopen maanden voerde men onder begeleiding van adviesbureau Sweco diverse onderzoeken uit om tot een schetsontwerp te komen. Men organiseerde werkateliers met specialisten op het gebied van ecologie, hydrologie, cultuurlandschap en landgebruik van de betrokken gebiedspartners.

Op woensdag 12 juli 2023 kunnen omwonenden en belangstellenden tussen 16.00 - 20.00 uur het voorlopig ontwerp Wijboschbroek komen bekijken in de Schaapskooi in Schijndel (Martemanshurk 12, 5482 WP Schijndel).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.