Ads Top

Blotevoetenpad laat wandelaars klimaatbewuste stad ervaren

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group lanceert tijdens de Nijmeegse 4Daagse een Blotevoetenpad voor wandelaars. Op dit pad kunnen bezoekers zelf ervaren wat de impact is van de keuze van materialen op hittestress en waterberging in steden en dorpen.

Na de première van 18 tot en met 21 juli in Nijmegen, kan het pad wisselend op meer plaatsen in Nederland bewandeld worden.

Tijdens warme zomers draagt het grote aandeel van straatstenen, stoep- en terrastegels in de stedelijke omgeving bij aan de hittestress die mensen kunnen ervaren. Tegelijk vormt deze verstening tijdens hevige regenbuien de oorzaak van veel wateroverlast of zelfs overstromingen. Met klimaatadaptieve maatregelen en het vergroenen van de omgeving, kunnen de temperaturen in de stad worden verlaagd en kan water beter worden vastgehouden. Bovendien biedt de vergroening van de stad meer ruimte voor biodiversiteit om te gedijen, waardoor een harmonieus ecosysteem ontstaat.

Het Blotevoetenpad is speciaal ontworpen om mensen te laten beleven hoe belangrijk het is om klimaatadaptieve maatregelen te nemen. Met hun blote voeten voelen wandelaars wat het verschil is tussen een tuin met gras en een tuin met bestrating. Verschillende elementen langs het pad laten bezoekers kennismaken met toepassingen om de stad koeler en leefbaarder te maken. Ook kunnen zij de functie van groen en schaduw ervaren. Verder etaleert Antea Group slimme methoden om water vast te houden, van waterbuffers tot wadi's.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.