Ads Top

Gemeente Assen neemt maatregelen tegen wateroverlast

Gemeente Assen bereidt treft maatregelen om wateroverlast te verminderen. Om dit zichtbaar te maken, plaatst de gemeente zogenoemde ‘watertegels’. Een speciale stoeptegel waarmee de gemeente inwoners bewust wil maken van de maatregelen die getroffen zijn.

De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer hevige buien komen. In zo’n bui kan meer dan 100 mm regen vallen in twee uur tijd.

Via een speciale software heeft de gemeente uit laten rekenen welke plekken kwetsbaar zijn als dit gebeurt. Het gaat bijvoorbeeld om lage delen van woonwijken en om grote stroombanen over de weg waar veel water langs stroomt.

Inmiddels zijn de eerste maatregelen getroffen. Op een aantal plekken in Assen is de stoep(rand) en/of berm verlaagd. Zo kan het water over de stoep/berm naar de vijver stromen. Op andere plekken zijn grotere maatregelen nodig, zoals de aanleg van een waterbuffer en waterdrempels of het vergroenen van de omgeving. Dit wordt gecombineerd met andere werkzaamheden, zoals in de Nijlandstraat/Paul Krugerstraat. Hier is een onder andere een waterdrempel aangelegd, een nieuwe sloot gegraven om het water op te vangen en is de straat op zo’n manier ingericht dat het meer water kan bergen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.