Ads Top

23 miljoen euro voor een grootschalig herstelproject voor Europese natte natuur


Het EU Horizon 2020 programma Green Deal heeft 23 miljoen euro toegekend voor een grootschalig herstelproject voor Europese natte natuur.

Binnen het project WaterLANDS (Water-based solutions for carbon storage, people and wilderness) zullen in heel Europa natte natuurgebieden worden hersteld die door menselijke activiteit grotendeels verloren zijn gegaan. Daarnaast zal de basis worden gelegd voor schaalbare bescherming in veel grotere gebieden. 

Onderzoekers van de Radboud Universiteit voeren binnen het project een meta-analyse uit om succes- en faalfactoren in eerdere en lopende herstelprojecten voor natte natuurgebieden in kaart te brengen.

Binnen WaterLANDS worden natte natuurgebieden met een totale oppervlakte van 10.500 ha hersteld. Hierbij werken onderzoekers samen met plaatselijke gemeenschappen en stakeholders, zodat het herstel van moerasgebieden niet alleen de natuur ten goede komt, maar ook maatschappelijke en economische voordelen oplevert voor de betrokken gemeenschappen.

Het vijfjarenproject staat onder leiding van het Ierse University College Dublin (UCD). Er werken 31 andere organisaties uit 14 Europese landen aan mee. Deze organisaties zijn afkomstig uit diverse maatschappelijke sectoren (w.o. onderzoek, industrie, overheid, en non-profit). De financiering van WaterLANDS maakt deel uit van de Green Deal van de Europese Commissie om van Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken met een duurzame economie waarin iedereen meedoet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.