Ads Top

Groot Onderhoud Peelkanalen gestart

Op maandag 18 oktober is aannemingsbedrijf Vissers Ploegmakers in opdracht van waterschap Aa en Maas en waterschap Limburg gestart met het groot onderhoud aan het Kanaal van Deurne en de Helenavaart.

Vanaf maandag 18 oktober richt de aannemer zowel langs de Helenavaart als in het Kanaal van Deurne de eerste tijdelijke baggerdepots in. Dit is nodig om de bagger te laten bezinken en van zoveel mogelijk water te ontdoen voordat het afgevoerd wordt.

In de tussentijd wordt er ook explosievenonderzoek verricht. Daarna kan de aannemer de eerste helft van beide kanalen veilig baggeren met behulp van een baggerbootje. Vervolgens, einde van het jaar/begin 2022, breekt de aannemer de baggerdepots af om deze op een andere locatie in te richten.

Het laatste onderhoud bestaat vervolgens uit het herstellen van de hoogtes en oeverstabiliteit van de kades. Ook worden de kades weer goed toegankelijk gemaakt voor inspectie- en onderhoudswerkzaamheden. Daarvoor zullen allereerst bomen worden gekapt, met name aan de kades van het Kanaal van Deurne. Daarna zal de aannemer overgaan tot het herstellen van de kades zelf.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.