Ads Top

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor een toekomstbestendige, duurzame waterketen ondertekend

Het Netwerk Afvalwaterketen Delfland gaat verder als Netwerk Waterketen Delfland en blijft werken aan een toekomstbestendige, betaalbare en duurzame waterketen.

De twaalf gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland gaan door met hun succesvolle samenwerking. Het NAD is in 2013 begonnen als Netwerk Afvalwaterketen Delfland.

Er wordt er intensief samengewerkt op gebied van rioolbeheer en -onderhoud. Dat levert tijd- en kostenbesparing op en maakt de organisaties minder kwetsbaar.

Partijen maakten ook stappen in het gezamenlijk gegevensbeheer. Op basis van verbeterd en gedeeld inzicht in de keten kunnen ook betere afwegingen voor kosteneffectief beheer, onderhoud en nieuwbouw gemaakt worden. Sinds 2019 werken drie gemeenten intensief samen in één gezamenlijke onderhoudsdienst voor alle gemalen en transportleidingen voor afvalwater. Zo ontstonden mogelijkheden om het gemalenbeheer nog beter uit te voeren. Tenslotte zijn er modelstudies op zuiveringskringniveau gedaan waarmee inzicht in de werking van het totale afvalwatersysteem is vergroot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.