Ads Top

Dijkversterking Spijk - Westervoort van start

De 27 kilometer dijk tussen de landsgrens bij Spijk en de A12 bij Westervoort – in beheer bij Waterschap Rijn en IJssel – wordt versterkt. Dit is nodig om ook in de toekomst veilig in het gebied achter de dijk te kunnen blijven wonen en werken.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Rijn en IJssel heeft in de vergadering van 15 december ingestemd met de indeling en fasering van dit dijktraject.

Een nieuwe norm uit de Waterwet bepaalt dat dit dijktraject uiterlijk in 2050 aan de moderne veiligheidsnormen moet voldoen. Dit geldt voor veel dijken in Nederland: 30 procent hiervan wordt de komende decennia versterkt in de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken. Zo ook een groot aantal van de dijken in beheer bij het waterschap. Sinds dit voorjaar werken Waterschap Rijn en IJssel en de provincie Gelderland, de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar en Rijkswaterstaat samen in de voorbereiding op het vergroten van de waterveiligheid in de Liemers en een deel van de IJsselvallei.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.