Ads Top

1,25 miljoen voor Oostvaardersplassen Almere

In het Nationaal Park Nieuw Land, waar de Oostvaardersplassen onderdeel van zijn, werkt de gemeente Almere aan een nieuw entreegebied. Deze toegangspoort, Almeersepoort, is het startpunt voor activiteiten in de Oostvaardersplassen.

Het park bestaat uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer. Samen vormen deze gebieden het jongste nationaal park van Nederland én het grootste man-made natuurpark ter wereld met 29.000 hectare natuur.  

Bij de entree worden onder meer het huidige Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders uitgebreid. Van daar uit worden activiteiten en excursies georganiseerd. Tegelijkertijd krijgt het gebied nieuwe recreatiemogelijkheden en wordt het landschap afwisselender gemaakt.

Het huidige bos krijgt een meer gevarieerd karakter met planten bomen en struiken en worden er nieuwe paden en uitzichtpunten. Het Oostvaardersplassengebied wordt maximaal beleefbaar gemaakt, maar de kwetsbare natuur niet verstoord. Ook wordt de bereikbaarheid van het gebied verbeterd. Zo is kort geleden een rotonde in de Buitenring gerealiseerd. Hierdoor is De Oostvaarders nu veiliger bereikbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.