Ads Top

Nederlands-Mozambikaans consortium beschermt Beira tegen overstromingen

 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een consortium aangesteld bestaande uit Deltares, Royal HaskoningDHV, Witteveen+Bos, Metier en Partners for Resilience om de weerbaarheid van de Mozambikaanse stad Beira tegen cyclonen en andere klimaatextremen in de kustzone te vergroten.

Directe aanleiding voor de opdracht is de verwoesting van Beira in 2019 door cycloon Idai, waarbij meer dan 750 mensen om het leven kwamen, 90% van de infrastructuur van de stad, inclusief de belangrijkste haven van het land, beschadigd raakte en hele gebieden onder water kwamen te staan.

Het kustbeschermingsproject heeft als doel een strategie te ontwikkelen om Beira en haar ruim 600.000 inwoners te beschermen tegen overstromingen vanuit zee en erosie.

Het programma maakt deel uit van het Cyclone Idai and Kenneth Emergency Recovery and Resilience Project (CERRP), dat het herstel van openbare en particuliere infrastructuur en economie moet ondersteunen en tegelijkertijd de klimaatbestendigheid zal versterken in de gebieden die het zwaarst zijn getroffen door de cyclonen Idai en Kenneth. Het ERRP wordt gezamenlijk gefinancierd door de Wereldbank en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.