Ads Top

Tests meervoudig gebruik offshore platformen in UNITED project

Op de Europese zeeën vindt een enorme ontwikkeling van mariene infrastructuur plaats. Er zijn in toenemende mate concurrerende activiteiten en ruimtelijke claims van de traditionele exploitatie zoals offshore platforms als ook nieuwe duurzame economische activiteiten, bijvoorbeeld windmolenparken.

In het UNITED project onderzoekt onderzoeksinstituut Deltares samen met 25 partners hoe het combineren van economische en ecologische productieve processen kan zorgdragen voor een duurzamer en efficiënter gebruik van offshoreplatforms in de Europese zeeën.

Het Europese UNITED project test de levensvatbaarheid van het meervoudig gebruik van offshore-platforms. In vijf pilots worden combinaties van verschillende componenten getest. Deze omvatten het ontwerp, de implementatie en de operationele fasen van de platforms.

Het UNITED project bouwt voort op de resultaten van het MERMAID project. Gerelateerd aan UNITED is het huidige EU-project IMPAQT, waarbij Integrated Multi-Trophic Aquaculture (IMTA) wordt getest.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.