Ads Top

Sproeiverboden Achterhoek en Liemers opgeheven

Het is weer toegestaan om water uit beken, rivieren en sloten te onttrekken in de Achterhoek en Liemers. Afgelopen weken heeft het flink geregend en is het water in de rivieren en beken weer op normaal niveau. Waterschap Rijn en IJssel heft daarom per direct het verbod op het onttrekken van oppervlaktewater op.

Ook het grondwater in de twee natuurgebieden De Zumpe en Stelkampsveld is weer op normaal niveau. Het grondwateronttrekkingsverbod,

Beide verboden waren afgelopen zomer van kracht vanwege de extreme droogte. De verboden liepen echter door in de herfst en winter. Op deze manier wilde het waterschap de (grond)watervoorraad aanvullen.

Het water in de grote rivieren is na de hoogwaterpiek van afgelopen weken weer op normaal niveau en dat geldt ook voor de laaggelegen gebieden (de Liemers en ten noorden van Zutphen). In de hooggelegen gebieden (o.a. Zelhem, Doetinchem, Eibergen) is de grondwaterstand nog laag voor deze tijd van het jaar. Daar is niet voldoende om straks in het voorjaar genoeg voorraad te hebben.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.