Ads Top

Voorkeursalternatieven verbetering 7 sluizen Noord-Holland positief ontvangen

Op 9 juli 2019 heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden (D&H) van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) positief besloten op de plannen voor de versterking van zeven sluizen in Noord-Holland.

De zeven sluizen zijn in het kader van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) afgetoetst op betrouwbaarheid van sluiting. Bij een toekomstige superstorm met veel wind en regen is onvoldoende zeker dat de sluizen het opstuwende water kunnen keren. Om ook in de toekomst de veiligheid van het achterland te garanderen, werkt HHNK samen met de combinatie Tauw-Friso Civiel aan oplossingen om de sluizen te versterken.

De combinatie Tauw-Friso Civiel ondersteunt het HHNK vanaf de verkenningsfase (oktober 2018) tot aan realisatiefase (medio 2022) bij deze opgave. Uniek is dat dit het eerste HWBP-project is dat volledig uit kunstwerken bestaat. Voor vijf van de zeven sluizen is een fysieke aanpassing noodzakelijk en vier van deze sluizen hebben een rijksmonumentale status. Het aanpassen van de sluizen vereist hierdoor extra nauwkeurigheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.