Ads Top

Onderwaterbos voor het Wolderwijd

In het noordoosten van het Wolderwijd, tussen de eilanden De Biezen en Knarland, start Rijkswaterstaat met een aantal maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Door luwe en ondiepe zones te creëren en een onderwaterbos aan te leggen in het Wolderwijd, verbetert de waterkwaliteit voor vogels, vissen en waterplanten. Het project draagt bij aan schoon en ecologisch gezond water, als onderdeel van de Europese Wetgeving Kaderrichtlijn Water (KRW).

Door de aanleg van de ondiepte ontstaat ten noordoosten daarvan een luwtezone met natuurlijke land-water overgangen. Deze ondiepe wateren zijn zeer geschikt als schuil-, paai- en opgroeigebied voor vissen en macrofauna zoals slakken en waterkevertjes.

Voor de aanleg van het ondiepe natuurgebied wordt plaatselijke zand en grond verwerkt in een langwerpig eiland met flauwe oevers. Dit eiland ligt grotendeels onder water. Aan de uiteinden zorgen legakkers, gemaakt van wilgenhout, voor de insluiting van het gebied.

Aannemer Martens en Van Oord realiseert het nieuwe natuurgebied in het Wolderwijd. De oplevering is volgens planning rond 2023.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.