Ads Top

'Noordzee biedt kansen voor Zuid-Hollandse economie'

Wageningen University and Research (WUR) heeft  het rapport ‘Kansen voor de Noordzee’ aangeboden aan Berend Potjer, gedeputeerde Energie en Natuur. De WUR heeft onderzocht welke kansen de Noordzee voor de provincie biedt. De overhandiging vond plaats op de Campus@Sea in de haven van Scheveningen.

De Noordzee wordt steeds belangrijker voor de energie opwekking, de voedselproductie en de winning van grondstoffen. De provincie Zuid-Holland liet onder leiding van de WUR onderzoeken welke kansen de Noordzee biedt.

Er is onderzocht welke nieuwe ontwikkelingen op zee kunnen bijdragen aan het realiseren van de provinciale ambities. Door ontwikkelingen op zee kunnen we de economie van Zuid-Holland versterken en de ruimtelijke omgevingskwaliteit verbeteren.

Energie gedeputeerde Berend Potjer van de provincie Zuid-Holland geeft aan waarom hij dit zo belangrijk vindt: 'De rode draad van het rapport is dat er veel dubbelslagen te maken zijn. Wie de aanbevelingen van het rapport in de praktijk brengt, plukt de vruchten van de zee, terwijl de ecologie er ook op vooruit gaat. Opvallend zijn de mogelijkheden die de onderzoekers voor de kuststrook beschrijven. Het is hoog tijd dat het Rijk en de provincies in gesprek gaan over de toekomst van de Noordzee. Daar ligt de oplossing voor veel urgente maatschappelijke vraagstukken.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.