Ads Top

Werkzaamheden aan wateraanvoer Zuigerplas

Waterschap Zuiderzeeland is gestart met de aanleg van een verbinding met de hevel Lelystad-Noord. Deze verbinding zorgt dat schoon water vanuit het IJsselmeer via de hevel naar de Zuigerplas stroomt. Vanuit de Zuigerplas stroomt dit water Lelystad binnen.

Het doel van de maatregelen is om de waterkwaliteit van de Zuigerplas én het stedelijk water van Lelystad te verbeteren.

Het Zuigerplasbos grenst aan de noordoostzijde van Lelystad. Het hart van het gebied bestaat uit een oude zandwinplas, de Zuigerplas. Water wordt uit de Houtribtocht opgevoerd en stroomt via het Zuigerplasgemaal naar de Zuigerplas. Vanuit de Zuigerplas stroomt het water verder naar de sloten en grachten van Lelystad.

Na de zomer voert Staatsbosbeheer het tweede gedeelte uit. De watergang wordt dan gebaggerd zodat deze diep genoeg is. Met de vrijkomende bagger wordt een nieuw moerasgebied aangelegd. Dit heeft een zuiverende werking en is bedoeld als een nieuw leefgebied voor onder andere water- en moerasvogels, insecten en amfibieën.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.