Ads Top

Broedvlotten in Lange Sloot Ameland

Na het succes van het broedponton in Lauwersoog, zijn er nu ook twee  broedvlotten in de Lange Sloot op Ameland. Donderdag 7 april 2022 zijn ze te water gegaan, in de verwachting dat visdiefjes en noordse sterns hierop neerstrijken en gaan broeden.

De broedvlotten zijn speciaal voor dit doel gebouwd en ingericht met grind en beschuttingselementen zodat de vogels er een veilige broedplaats kunnen vinden. Visdiefjes en noordse sterns zijn kwetsbare Natura 2000-soorten die het in de Waddenzee moeilijk hebben omdat er steeds minder veilige broedplaatsen zijn.

Bij de broedvlotten op Ameland werkt Rijkswaterstaat samen met Wetterskip Fryslân. De Vogelwacht Hollum/Ballum gaat bijhouden hoeveel succes het broeden heeft. De broedvlotten kunnen goed bekeken worden vanaf de wal.

De broedvlotten in Ameland worden in het najaar weggehaald en komen in het voorjaar van 2023 weer terug. De proef loopt in totaal 3 jaar. Ook de broedpontons in Lauwersoog en Balgzandpolder liggen dit seizoen weer in het water.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.