Ads Top

Renovatie waterinlaat Blokzijl afgerond

Begin maart rondde Waterschap Zuiderzeeland de werkzaamheden van de renovatie van de waterinlaat Blokzijl af. De waterinlaat staat naast het Waterkeringpad in Blokzijl en zorgt ervoor dat water uit het Vollenhoverkanaal het achterliggende gebied instroomt. Nu de renovatie is afgerond, kan de waterinlaat de komende jaren weer vooruit.

De hydrauliekinstallatie van de waterinlaat is volledig vervangen, net als het leidingwerk en de slangen van de hydrauliekinstallatie. De hydraulische cilinders van beide schuiven zijn niet vervangen. Na inspectie is minimale slijtage vastgesteld. De cilinders zijn daarom gereviseerd en hergebruikt.

De waterinlaat heeft een hele nieuwe elektrische installatie gekregen zodat de regeling van het peilbeheer betrouwbaar verloopt. De peilmeters meten het waterpeil en hangen aan de binnen- en buitenkant van de waterinlaat. Deze zijn nieuw. Ook de positiemelders van de schuiven zijn nieuw. Die zijn nodig voor het nauwkeuring openen en sluiten van de schuiven. Door de lange levertijd van de positiemelders duurde de renovatie helaas een paar maanden langer dan gepland. Om die periode te overbruggen draaiden we tijdelijk met één schuif van één watergang.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.