Ads Top

Delflandse bagger ingezet voor ophogen terrein van Royal FloraHolland

Maandag 14 maart bracht het Hoogheemraadschap van Delfland een van de eerste vrachten schone bagger naar het braakliggende terrein Mars bij het World Horti Centre.

Royal FloraHolland Naaldwijk is eigenaar van deze grond en ontvangt de bagger om zijn terrein op te hogen. Zo wordt bagger duurzaam hergebruikt in plaats van afgevoerd naar een depot.

Om wateroverlast te voorkomen baggert Delfland de sloten en vaarten eens in de acht jaar. Zo kan overtollig regenwater sneller worden afgevoerd en bij droogte water worden aangevoerd. Bij baggeren wordt de onderste laag van de waterbodem verwijderd. Alle bagger wordt vooraf bemonsterd om de kwaliteit te bepalen. Zoveel mogelijk bagger wordt direct op de kant verspreid.

Royal FloraHolland verkent momenteel de mogelijkheden om in de toekomst op het Mars terrein te bouwen en bij ontwikkeling moet de grond opgehoogd worden. De bagger die opdroogt tot goede grond is hiervoor prima geschikt. In totaal gaat het om zo’n 6.000 m3 natte bagger. Dat zijn zo’n 250 vrachtwagens vanuit het gebied van Delfland. Alle sloten en vaarten waar de baggerspecie vandaan komt, zijn vooraf bemonsterd. Alleen bagger met klasse AW en Wonen (dat is schone bagger) is hiervoor geselecteerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.