Ads Top

NEW-fonds investeert in meetsysteem voor de waterkwaliteit in glastuinbouw

CE-Line is het eerste bedrijf dat financiering ontvangt van Netherlands Enabling Watertechnologie (NEW), een landelijk en sectorspecifiek fonds dat door de NOM wordt beheerd en uitgevoerd.
De startup uit Heerenveen ontwikkelde een nieuw meetsysteem voor de waterkwaliteit in de glastuinbouw. CE-Line is voorgedragen aan de investeringscommissie van het fonds nadat het innovatieve concept positief opviel bij het NEW-consortium, bestaande uit de kennisinstellingen Wetsus, Deltares en Rijksuniversiteit Groningen (RUG).
 
Door de technologie van CE-Line te integreren in het watersysteem van de kassen, wordt continu actuele data verzameld. Dat helpt telers om makkelijk en snel de benodigde voedingsconcentraties bij te sturen.

Deze duurzaamheidsvoordelen zijn een essentiële factor voor het NEW-fonds. Door de grote afhankelijkheid van water in bijna alle sectoren – van land- en tuinbouw tot chemie – wil NEW bijdragen aan watertechnologische oplossingen voor circulaire productie. De kracht van het fonds schuilt in de betrokkenheid van de kennisinstellingen Wetsus, Deltares en RUG.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.