Ads Top

Plannen herinrichting Oeffeltse Raam


Waterschap Aa en Maas en de gemeente Boxmeer gaan de Oeffeltse Raam ontwikkelen tot een beek die beter om kan gaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Hiervoor is een pakket aan maatregelen bedacht dat inmiddels is uitgewerkt tot een Ontwerp-Projectplan Waterwet. In dit plan wordt het nut en de noodzaak van de maatregelen en de beoogde effecten op het watersysteem beschreven. Het plan ligt tot en met 13 september 2021 ter inzage.

Er zijn maatregelen uitgedacht zoals het aanleggen van een waterberging om het overtollige water vanuit industrieterrein Saxe Gotha op te vangen bij hevige regenval en we willen een wateraanvoer systeem realiseren vanuit de Maas om de droogteproblematiek op te lossen. De beek wordt zo optimaal mogelijk ingericht zodat er jaarrond voldoende water is voor optimale natuurontwikkeling en voor het op peil houden van de grondwaterstand. Ook met maatregelen op het bedrijventerrein Saxe Gotha kan wateroverlast of droogteproblematiek worden voorkomen.

Samen met direct aanliggende grondeigenaren, Brabants Landschap, ZLTO en het aanliggende bedrijventerrein Saxe Gotha zijn alle maatregelen in het gebied uitgewerkt tot één totaal plan. De verschillende belangen uit de omgeving zijn zo goed als mogelijk voor ogen gehouden. Het Ontwerp-Projectplan bevat het pakket aan concrete maatregelen dat wordt uitgevoerd, het nut en de noodzaak van de maatregelen en de beoogde effecten op het watersysteem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.