Ads Top

Waterschappen willen groen uit de crisis

De Miljoenennota staat dit jaar in het teken van investeren in de plaats van bezuinigen om de economische gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. 

De waterschappen zijn positief over de toekomstgerichte crisisaanpak van het kabinet en dragen hier met hun jaarlijkse investeringen van 1,7 miljard euro graag een steentje aan bij.

Er wordt 200 miljoen euro extra gereserveerd voor de droogte-aanpak en klimaatadaptatie en 5 miljard euro voor stikstofmaatregelen.

Zelf investeren de waterschappen de komende jaren meer dan ooit tevoren, namelijk ruim 1,7 miljard euro per jaar in projecten voor sterkere dijken, betere waterhuishouding en schoon water.

Het kabinet onderstreept daarnaast op Prinsjesdag dat de woningbouwopgave in Nederland groot is en dat investeringen in de bouw nodig blijven. Het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen zijn het er over eens dat alleen door goed samen te werken deze grote opgave kan worden gerealiseerd. De waterschappen kunnen hierbij het belang van water niet genoeg onderstrepen en dringen erop aan om deze woningen slim en toekomstgericht te realiseren: wacht bij nieuwbouwprojecten een schrijnend watertekort of een verpletterende hoosbui niet af, maar maak preventief watervriendelijke en klimaatbestendige keuzes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.