Ads Top

Herstel beekdal Oude Strijper Aa van start

Na een lange periode van voorbereiding is op donderdag 10 september 2020 symbolisch de eerste schop in de grond gegaan voor de herinrichting van het beekdal van de Oude Strijper Aa.

Ten oosten van het Leenderbos, tussen de Riesten en de Gastelsche Heide, ligt het beekdal van de Oude Strijper Aa. Waterschap De Dommel gaat het beekdal herinrichten en herstelmaatregelen treffen, zodat de natuur in en rond het water verbetert, het natuurgebied vernat wordt en de natuurontwikkeling versterkt.

Hopelijk wordt hiermee voorkomen dat stukken bos en vennen verder verdrogen en de bijzondere planten en diersoorten in het van oorsprong moeras- en vennengebied verdwijnen. Het watersysteem wordt als het ware weer in een natuurlijke balans gebracht. Een belangrijke voorwaarde voor de instandhouding van het Natura 2000-gebied Groote Heide-Leenderbos & de Plateaux, waar Oude Strijper Aa een onderdeel van is.

Waterschap De Dommel is inmiddels gestart met het uitvoeren van de herstelmaatregelen in het beekdal Oude Strijper Aa. Het streven is om het project begin 2021 af te ronden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.