Ads Top

Afvoer van rivieren laag maar voldoende

De neerslag in het weekend van 15 en 16 augustus 2020 heeft lokaal het grondwaterpeil aangevuld. Op verschillende plaatsen in Nederland was zelfs sprake van wateroverlast. Ondanks dat blijven de grondwaterstanden in diverse regio’s nog steeds laag tot zeer laag voor de tijd van het jaar.

Het landelijk neerslagtekort is door de hittegolf verder toegenomen. Dankzij de recente neerslag die gevallen is, blijft het tekort sinds een aantal dagen stabiel. De verwachting is dat dit de komende 2 weken zo zal blijven omdat er de komende dagen meer neerslag wordt verwacht.

De afvoer van de Rijn blijft laag en daalt langzaam richting 1100 m3/s. De afvoer blijft voldoende om in de watervraag te voorzien. De afvoer van de Maas is zeer laag en zal naar verwachting de komende weken langzaam verder dalen richting 25 m3/s. De situatie blijft door de maatregelen die Rijkswaterstaat neemt wel beheersbaar.

Het peil van het IJsselmeer en Markermeer is verhoogd. De afvoer van de IJssel blijft laag voor de tijd van het jaar. Rijkswaterstaat monitort dagelijks het chloridegehalte in het IJsselmeergebied en dat vertoont een normaal beeld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.