Ads Top

Afvalwateranalyses voor een snelle ontdekking van COVID-19 broeihaarden

De analyse van (sanitair) afvalwater op sporen van SARS-CoV-2 is een beproefde methode voor het snel detecteren van potentiƫle COVID-19 uitbraken. De snelheid en betrouwbaarheid van de methode speelt hierin een cruciale rol. Sporen van het virus in menselijke faecaliƫn verschijnen vaak al 3 dagen eerder dan de eerste symptomen van de ziekte en zijn ook duidelijk terug te vinden bij asymptomatische individuen.

Het regelmatig monitoren van (sanitair) afvalwater bij bedrijven, instellingen, maar ook voor grotere populaties, bij bijvoorbeeld afvalwater-installaties, kan op deze manier een sterke indicatie geven van het aantal dragers van het virus. Hierdoor kunnen regio- of bedrijfsspecifieke maatregelen genomen worden en kan ook de effectiviteit van de maatregelen gemeten worden door een continue monitoring.

Eurofins, een internationaal netwerk van laboratoria, heeft, met het klinisch-forensisch laboratorium in Brugge, een methode ontwikkeld voor de analyse van (sanitair) afvalwater volgens de WHO aanbevelingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.