Ads Top

Contract Verkenningsfase Dijkversterking Stad Tiel door Tauw en waterschap Rivierenland ondertekend

In februari is het contract Verkenningsfase Dijkversterking Stad Tiel door Tauw en waterschap Rivierenland ondertekend. Hiermee is de eerste stap gezet naar de voorbereiding van de verkenningsfase van dit uitdagende Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP-)project. Tauw levert advies- en ingenieursdiensten voor dit integrale dijkversterkingsproject.

De opgave voor het waterschap Rivierenland in het kader van het HWBP is een veilige dijk en een veilig achterland voor Stad Tiel. Het Waalfront van Tiel ondergaat een ingrijpende transformatie. De gemeente wil de band van de stad met de rivier verstevigen en de ligging aan de Waal beter benutten. Deze ambitie krijgt gestalte door uitvoering van een aantal deelprojecten, waaronder de herinrichting van de Waalkade bestaande uit een dijk en eeuwenoude historische stadswallen, een kwaliteitssprong van de openbare ruimte en diverse woningbouwprojecten. De planning en het uitwerkingsniveau van de deelprojecten is divers, net als de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen.

Het project kent een groot aantal stakeholders waaronder het waterschap, gemeente Tiel, de provincie Gelderland en een aantal projectontwikkelaars, omwonenden, ondernemers en belangenverenigingen. De opgave is een ontwerp voor de dijk te maken waarmee waterveiligheid gegarandeerd wordt én waarmee recht wordt gedaan aan de diverse ontwikkelingen in de directe omgeving van de dijk. Daarbij is het de uitdaging de verschillende omgevingspartijen bij elkaar te brengen rond een hoogwaardig en integraal ruimtelijk plan voor de toekomst.

Tauw verzorgt samen met H+N+S en Iv-Infra een breed scala aan werkzaamheden en werkpakketen voor de verkenningsfase, het technische en ruimtelijke dijkenontwerp, het milieueffectrapport, het water- en landbodemonderzoek, archeologisch en cultuurhistorisch onderzoek van o.a. de stadsmuur en het omgevingsmanagement en participatieproces.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.