Ads Top

Meer samenwerking met Mazovië in watermanagement

De Poolse regio Mazovië, waar Warschau de hoofdstad van is, en de provincie Zuid-Holland gaan de samenwerking op het gebied van watermanagement verder verstevigen. Die afspraak hebben commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Rik Janssen gemaakt met marshal Adam Struzik tijdens het werkbezoek van de Poolse delegatie aan de provincie op 24 en 25 november. Het Netherlands Water Partnership is samenwerkingspartner.

Kennisuitwisseling is een van de pijlers van de samenwerking. Daarom waren ook Zuid-Hollandse bedrijven vertegenwoordigd die op 24 november hun kennis van watermanagement deelden met de Poolse delegatie: bijvoorbeeld over de innovatieve aanpak rondom rivierinfrastructuur (Boskalis), industrieel water (Evides) en duurzame gebiedsontwikkeling (Hofman New Business).

Zuid-Holland bestaat voor een zesde deel uit water en is daarmee een zeer waterrijke provincie. De provincie werkt samen met waterpartners (mede-overheden, kennisinstituten, bedrijven) aan duurzame innovatieve oplossingen voor te veel, te weinig, te zout en voldoende zoet water.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.