Ads Top

Nieuw Aquarama wekelijks zo’n 1000 bezoekers

Sinds begin juni beschikt Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht over een nieuw Aquarama. Een interactieve watertentoonstelling waarin bezoekers op een speelse en interactieve manier kennis maken met de ‘weg van het water’. Steeds meer mensen komen langs!

Bezoekers komen door allerlei activiteiten in aanraking met de fascinerende aspecten van water. De route leidt de bezoeker via zes deelruimtes van water op de wereld, tot water in de Drechtsteden en in huis en van riolering en afvalwaterzuivering tot water in de natuur en drinkwaterzuivering. Daarbij komen ook de dijken en het cultuurhistorisch erfgoed van de Drechtsteden en Kinderdijk aan bod. De inrichting toont de kringloop van het water en de samenhang van de werkzaamheden van de verschillende waterpartners. De belangrijkste doelgroep vormen kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Uiteraard blijft het mogelijk om een kijkje onder water te nemen door het grote onderwaterkijkraam.

Ook in de weken na de drukbezochte opening, kon de nieuwe tentoonstelling op flink wat belangstelling rekenen. Bezoekers, jong én oud, reageren enthousiast op de nieuwe inrichting en nemen het Aquarama op als vast onderdeel van hun bezoek aan Weizigt. Dit is ook te zien aan het bezoekersaantal. Dit zijn er tot nu toe zo’n 1000 per week. Dat is ruim een derde meer dan voorheen!

Het Aquarama is ook in de zomervakantie elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis te bezoeken. Voor alle informatie over het nieuwe Aquarama kijk je hier.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.