Ads Top

Oostbrug over het IJ op z’n vroegst in 2034 klaar

De brug over het IJ is belangrijk voor de bereikbaarheid tussen Noord en de rest van de stad. De voorbereidingen voor de brug zijn in volle gang. De brug wordt de grootste, langste en hoogste brug in Amsterdam en is op zijn vroegst in 2034 klaar.

De Oostbrug heeft flinke maten: een lengte van 1,2 kilometer en 14 meter hoogte met een doorvaarthoogte van 12,5 meter. Een enorm project dus. Bij de bouw van de Oostbrug moet rekening worden gehouden met een goede fietsroute van en naar de brug en met de veiligheid en doorstroming van het vaarverkeer onder de brug.

Het IJ is een belangrijke Europese vaarroute waarover veel goederen worden vervoerd. De brug en het water eronder zijn nauw met elkaar verbonden. Zo moeten we voor de bouw van de brug de vaarroute verplaatsen en nieuwe locaties in het water vinden voor wachtplekken en ligplaatsen voor schepen.

Volgens de huidige planning kan de brug op zijn vroegst in 2034 klaar zijn. Dat komt onder meer door de vele stappen die men moet zetten voordat we de brug kunnen bouwen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.