Ads Top

Amerikaanse Sudoc brengt watertechnologie naar Europese markt

Het Amerikaanse Sudoc - een startup in watertechnologie - heeft 6 miljoen dollar aan extra kapitaal opgehaald voor verdere internationale groei. Als eerste stap op de Europese markt opent zij binnenkort haar deuren in Amsterdam. Sudoc krijgt daarbij hulp van de Amsterdamse impactinvesteerder Momentum Capital, die de investering van 6 miljoen dollar voor haar rekening neemt.

Sudoc heeft duurzame chemische oplossingen voor waterzuivering ontwikkeld en gepatenteerd waarmee industrieën en consumenten hun verbruik van water, reinigingsmiddelen en energie structureel kunnen verminderen. De onderneming ontving haar initiële startkapitaal van het Amerikaanse family office Hunter Lewis. Sudoc's stap naar de Europese markt werd vandaag aangekondigd in San Francisco op de Imagine H2O StartUp Summit in het Google Community Space Center.

De gepatenteerde zogenoemde TAML-katalysatoren van Sudoc maken chemische reacties exponentieel efficiënter, waardoor het bedrijf duurzame en krachtige schoonmaakproducten kan maken met minder en schone chemicaliën. Ook maakt het waterbehandelingssystemen efficiënter, effectiever en minder energie-intensief. Sudoc breidt momenteel haar schoonmaakproductlijn uit en lanceert nieuwe oplossingen voor onder meer de kledingschoonmaaksector via het merk Dot. Met het merk Neat heeft Sudoc aangetoond dat haar oplossingen zogeheten elektrochemische behandelingssystemen aanzienlijk kunnen verbeteren, waardoor 90% van de energiekosten kan worden bespaard.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.