Ads Top

14 kades en bruggen in Amsterdam hersteld in 2023

Het herstel van de kades en bruggen in Amsterdam is in volle gang. In 2023 werkt de gemeente aan 14 kades en bruggen. In 2024 komen daar nog 31 projecten bij.

De monumentale brug Bullebak en de Berlagebrug zijn inmiddels weer open. Aan het tramspoor over de Berlagebrug wordt nog gewerkt. Een stuk kade aan het Singel en een stuk aan de Jacob Catskade zijn ook opgeleverd. De ruimte rond de kades wordt momenteel afgewerkt.

Komende maanden levert de gemeenre een deel van de Brouwersgracht op, een kademuur aan de De Ruijterkade, en het straatwerk van een deel van de Herengracht. We werken nu ook aan delen van de Nieuwe Herengracht, Recht Boomssloot, Houtmankade, Geldersekade, Kostverlorenvaart, Lijnbaansgracht, De Ruijterkade, Prinsengracht en de Binnenkant. De komende jaren ligt het zwaartepunt van de werkzaamheden aan kademuren in vier gebieden: Wallengebied, Leidsepleinbuurt, Westelijke Grachtengordel en Da Costakade.

Afgelopen zomer zijn op zeven plekken rond bruggen of kademuren in de stad zinkgaten ontstaan. Zinkgaten ontstaan onder meer als er door hevige regen holtes in de grond instorten. De gaten zijn waar mogelijk snel gerepareerd zodat de straat weer bereikbaar is voor alle verkeer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.