Ads Top

Wilhelminakanaal: damwanden kanaaloevers bij Beek en Donk vervangen

Vanaf begin september 2023 verricht aannemerscombinatie Hakkers-Beens onderhoud aan de oevers van het Wilhelminakanaal ter hoogte Beek en Donk. Tijdens deze werkzaamheden worden met name de damwanden vervangen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar van 2023 klaar.

amwanden houden oevers van kanalen stabiel en het water op haar plek. Om die functie te waarborgen vervangen we oude, voornamelijk betonnen damwanden door nieuwe stalen damwanden. Dat voorkomt onveilige situaties rond de oever én het dichtslibben van de vaarweg.

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur en worden voornamelijk vanaf het water uitgevoerd middels pontons. Wegen en fietspaden blijven dan ook gewoon toegankelijk. Er is geen hinder voor het wegverkeer.

Maatregelen voor de scheepvaart worden via de gebruikelijk kanalen gecommuniceerd. De nieuwe damwanden worden al trillend de grond ingebracht. Dat is te horen en soms ook te voelen. Doordat bebouwing in de omgeving ver genoeg van de werkzaamheden vandaan ligt, zal die trilling niet voor schade zorgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.