Ads Top

Zwerfvuil vissen in de ecosloep bij Rotterdamse Ikapitein

Kan waterrecreatie in Zuid-Holland duurzamer? Ja dat kan. Daarom start het watersportseizoen 2023 dit jaar voor het eerst met een landelijke week van de Duurzame Waterrecreatie, georganiseerd door Waterrecreatie NL.

Op 1 april werd hiervoor de aftrap gegeven in Friesland. Vrijdag 7 april was het de beurt aan de provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Jeanette Baljeu bracht een bezoek aan de Rotterdamse ondernemer Wesley Dos Santos van Ikapitein en gaf de aftrap voor het nieuwe seizoen. Ikapitein verhuurt ecosloepen waarmee de huurders van het bootje tegelijk ook zwerfvuil uit het water vissen. Baljeu riep de watersportwereld op om na te denken over hoe we op een meer duurzame manier kunnen genieten van het water in Zuid-Holland.

De ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ is onderdeel van het meerjarenprogramma Duurzame Waterrecreatie, opgesteld door Waterrecreatie Nederland en haar bestuurlijke partners, met een bijdrage van provincies Fryslân en Zuid-Holland. Het doel van deze week is alle watersportvormen, ondernemers en beleidsmakers te inspireren bij te dragen aan het verduurzamen van de waterrecreatie. Bijvoorbeeld door te kiezen voor minder milieubelastende onderwaterverf of voor langzamer varen, waardoor er minder brandstof wordt verbruikt. Op de website www.duurzamewaterrecreatie.nl staan tips om met duurzame waterrecreatie aan de slag te gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.