Ads Top

Waterschap neemt beheer en onderhoud van water in Kloosterveen over

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verzorgt vanaf 1 januari 2023 het beheer en onderhoud van de hoofdwatergangen in Kloosterveen. Eerder was dit in beheer van ons. Omdat dit eigenlijk bij het waterschap hoort, hebben zij dit overgenomen per 1 januari. Samen met WDODelta hebben we hierover afspraken gemaakt.

Dit betekent dat inwoners met vragen, opmerkingen of klachten over het waterbeheer vanaf nu contact kunnen opnemen met het waterschap. Wethouder Bert Jan ten Oever en Hans Wijnen, lid dagelijkse bestuur WDO Delta, ondertekenden vanochtend de overeenkomst om de afspraken vast te leggen. De overdracht geldt alleen voor het beheer en onderhoud van de hoofdwatergangen (de grotere watergangen) in Kloosterveen. Dit is de enige wijk in Assen die in het werkgebied van WDODelta ligt. Het onderhoud bestaat onder meer uit maai- en baggerwerkzaamheden en het verwijderen van waterplanten voor een goede aan- en afvoer van water.

WDODelta houdt een informatieavond op 6 maart in De Kloosterveste in Assen. Geïnteresseerden zijn van 17.00 tot 20.00 uur van harte welkom voor een toelichting. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.