Ads Top

Waterschap verlaagt belastingtarief Watersysteemheffing Gebouwd

Het belastingtarief voor de Watersysteemheffing Gebouwd wordt door Waterschap Scheldestromen verlaagd van 0,05803% naar 0,05677% van de WOZ-waarde voor de eigenaren van gebouwde objecten.

Het tarief voor de Watersysteemheffing Gebouwd is gebaseerd op een prognose van de waardestijging van onroerende goederen voor het komende jaar. Deze prognose wordt in augustus opgesteld. Inmiddels is deze prognose naar boven bijgesteld. Dit betekent dat als gevolg van de hogere waardestijging van onroerende goederen er ook een hogere belastingopbrengst gerea-liseerd wordt. Het gaat om een verwachte hogere belastingopbrengst van € 770.000,-- voor 2022. Het waterschapsbestuur vindt het redelijk dat dit aan de burger teruggegeven wordt.

De Watersysteemheffing Gebouwd is de bijdrage die eigenaren van onroerende goederen als huizen, bedrijfspanden, loodsen, etc. betalen aan de kosten van bescherming tegen wateroverlast. De tariefsverlaging zal naar verwachting op 27 januari a.s. door de algemene vergadering worden vastgesteld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.