Ads Top

Nieuwe bruggen in de binnenstad van Delft

 

Twee nieuwe bruggen in de binnenstad van Delft verbinden de kades van de Oude Delft en de Lange Geer met ArsenaalDelft (voormalig Legermuseum). Het Delftse architectenbureau cepezed heeft de bruggen ontworpen. Bijzonder aan de bruggen is dat ze ‘los staan’ van de eeuwenoude kades.

De loopbrug aan de Lange Geer verbindt de Giststraat met het schiereiland waarop ArsenaalDelft ligt. Deze brug komt precies uit bij de entree van het nieuwe hotel. Daarin was decennialang het Legermuseum gevestigd.

De andere loopbrug verbindt de kop van het schiereiland en het nieuwe terras met de Oude Delft. Vanaf daar kunnen voetgangers langs het water van de Schie naar de passentenhaven of het station lopen. De bruggen zijn hoog genoeg gemaakt voor rondvaartboten.

Cepezed heeft in het ontwerp en de bouw de historie gerespecteerd. Om de monumentale kades te beschermen, is de constructie niet aan de kades vastgemaakt, maar staat deze in de gracht en dus volledig los van de eeuwenoude kades. Een stalen loper dient als drempelloze overgang tussen brug en kade.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.