Ads Top

Nieuwe duurzame sluisdeuren voor sluis Peelo

Provincie Drenthe heeft de circa 50 jaar oude houten sluisdeuren bij sluis Peelo onlangs vervangen door nieuwe sluisdeuren van Glasvezel Versterkt Kunststof (GVK). Het voordeel van GVK-sluisdeuren is dat ze relatief weinig onderhoud nodig hebben en langer meegaan dan houten sluisdeuren. In het najaar krijgt ook de Nieuwebrugsluis deze deuren.

De provincie Drenthe heeft als opdrachtgever ervaring met het op de markt zetten van sluisdeuren vervaardigd van Glasvezel Versterkt Kunststof (GVK). Deze ervaring is opgebouwd in een samenwerking met de provincie Groningen en ingenieursbureau Royal Haskoning DHV.

De GVK-sluisdeuren worden in een mal gemaakt. In de mal worden glasvezelmatten gelegd in combinatie met een kernmateriaal bestaande uit schuimblokken. De glasvezelmatten worden in de mal middels vacuüminjectie geïnjecteerd met een hars zodat er nadat de hars is uitgehard een zogenaamde sandwichconstructie ontstaat. Vervolgens worden op de GVK-constructie diverse onderdelen aangebracht zoals draaipunten, schuiven en voetpaden aangebracht die hoofdzakelijk van staal zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.