Ads Top

Vervanging bomen langs Schelde-Rijnkanaal

Rijkswaterstaat start 13 januari 2020 met de vervanging van circa 2700 populieren op de landtong tussen het Schelde-Rijnkanaal en het Spuikanaal. Deze populieren breken in toenemende aantallen af onder het gewicht van de kronen,

De vallende takken vormen een gevaar voor de omgeving. Met name aan de westkant hellen de boom sterk over en is het gevaar voor omvallen groot. Door al omgevallen bomen ontstaan er gaten in de boomweide, waardoor de overblijvende bomen onder zwaardere belasting komen te staan. Uit veiligheidsoverwegingen is daarom de Westelijke Schelde-Rijnweg al enige tijd afgesloten voor verkeer.

In het noordelijke deel van het gebied wordt de begroeiing uitgedund en blijven veel bomen staan. In het zuidelijke deel wordt de beplanting, op de meest oostelijke rij bomen na, volledig vervangen. Het gaat om circa 2000 populieren. De meest oostelijke rij bomen wordt pas vervangen als de nieuwe bomen goed aangeslagen zijn.

In 2020 worden nieuwe bomen geplant. Het plan voor de herplant wordt op dit moment opgesteld.

De verwijderde populieren leveren nu nog kwalitatief redelijk goed hout op, dat kan worden hergebruikt. Het hout wordt verkocht om de herplant van de nieuwe bomen en struiken te financieren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.