Ads Top

Samenwerking en subsidie geven Apeldoorns kanaal een boost

Bestuurders van gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Rheden, het waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland tekenen eind december de samenwerkingsovereenkomst ‘Beleef het Apeldoorns Kanaal’.

De overeenkomst draait om het stimuleren van allerlei initiatieven langs het kanaal. Met de overeenkomst willen we de recreatiemogelijkheden op en langs het kanaal verbeteren. Zo kan iedereen deze mooie omgeving beter beleven.

In de overeenkomst onderschrijven de 'zes kanaalgemeenten, het waterschap en de provincie een gezamenlijke ambitie. We willen projecten realiseren gericht op beleving, bewegen, genieten en waterpret. De provincie stelt een subsidieregeling beschikbaar. Initiatiefnemers kunnen hier een beroep op doen voor hulp bij het financieren van projecten. De provincie heeft 2,7 miljoen beschikbaar gesteld voor de komende jaren. Het geld is beschikbaar voor cofinanciering tot maximaal 50 procent van de kosten van een project. Gemeenten en andere initiatiefnemers betalen de andere helft zelf.

‘Het Apeldoorns kanaal biedt ontzettend veel kansen en mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme. Voor zowel onze eigen inwoners als bezoekers van deze mooie regio. Dat we met elkaar meer reuring langs het kanaal stimuleren past dan ook goed bij onze ambities op dit vlak. Ik ben ervan overtuigd dat we met elkaar projecten gaan realiseren waar onze inwoners en bezoekers heel blij mee zullen zijn,’ aldus Wim Willems, wethouder en voorzitter van de stuurgroep Beleef het Apeldoorns Kanaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.