Ads Top

Resultaten waterschappen openbaar

De waterschappen geven gezamenlijk inzicht in hun resultaten van de periode 2015 - 2017. Hans Oosters, voorzitter van de Unie van Waterschappen, heeft de publicatie ‘Waterschapspeil 2018’ gepresenteerd aan minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Als transparante overheid stellen de waterschappen alle onderliggende data beschikbaar voor het publiek via waterschapsspiegel.nl.

De publicatie ‘Waterschapspeil’ geeft inzicht in wat de waterschappen de afgelopen jaren hebben bereikt met het uitvoeren van hun kerntaken en welke trends en ontwikkelingen daarop van invloed zijn. Watersystemen worden op de proef gesteld, zowel door het klimaat als door het intensieve gebruik door landbouw, industrie, recreatie en natuur. Warmte- en droogterecords maar ook grote wateroverlast zijn thema’s waar waterschappen dagelijks mee te maken hebben.

Om het leren van elkaar voor waterschappen gemakkelijker te maken is het online WAVES dashboard ontwikkeld. Dit dashboard is openbaar en voor iedereen te gebruiken via waterschapsspiegel.nl. Met enkele muisklikken is het in het dashboard mogelijk om waterschappen op verschillende thema’s met elkaar te vergelijken. Denk hierbij aan prestaties op de kerntaken, resultaten op het gebied van maatschappelijk verantwoord handelen, dienstverlening, financiën en doelmatigheid. Waar verschillen zichtbaar worden ontstaan mogelijkheden om van elkaar te leren. Het WAVES dashboard is ook beschikbaar in de vorm van een mobiele app (iOS en Android).

Uit de resultaten van 2018 blijkt ten opzichte van 2016 onder andere dat de veiligheid van de regionale waterkeringen beter op orde is, een groter deel van de beheergebieden voldoet aan de normen tegen wateroverlast en dat de totale energie-efficiëntie dankzij eigen opwekking wederom is toegenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.