Ads Top

Steun waterschappen voor Energieakkoord

De waterschappen zien het vandaag getekende Energieakkoord voor duurzame groei als een belangrijke stap voorwaarts. Duurzame energie is een speerpunt in het beleid van de waterschappen en de ambities zijn hoog. Zo willen waterschappen in 2020 al minstens 40 procent van het eigen energieverbruik zelf duurzaam opwekken (nu ongeveer 25 procent). Dit is voldoende om de bevolking van een stad als Rotterdam van elektriciteit te voorzien.

Met het akkoord zet Nederland een belangrijke stap op weg naar een duurzame energietransitie. Dit is nodig voor onze economie, maar ook met het oog op de klimaatverandering die grote gevolgen heeft voor het leven in de Nederlandse delta. De waterschappen merken de gevolgen van de klimaatverandering in hun dagelijkse werk bij het aanpassen van dijken en watersystemen.

Veel rioolwaterzuiveringen worden momenteel omgebouwd tot Energiefabrieken die een overschot aan biogas, warmte en elektriciteit kunnen leveren aan gemeenten of bedrijven. Het mes snijdt aan twee kanten: deze investeringen zijn zowel duurzaam als kostenefficiënt. De bouw van deze installaties levert bovendien een bijdrage aan de lokale economie (groene groei).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.