Ads Top

Hoogste punt nieuwe dijken Perkpolder bereikt

Rijkswaterstaat bereikt donderdag 9 oktober het hoogste punt van de nieuwe dijken van het buitendijks natuurgebied Perkpolder. Aannemer Van Oord voert op deze dag de laatste grond aan voor de dijken en het ophogen van het veerplein. Deze mijlpaal wordt om 15.00 uur gemarkeerd door wethouder Frank van Driessche.

De dijken zijn vanaf donderdag op de juiste hoogte. De komende tijd zullen de nieuwe dijken rond het natuurgebied en het voormalig veerplein inklinken waarna de definitieve bekleding wordt aangebracht. Medio volgend jaar staat het doorsteken van de oorspronkelijke dijk op de planning.
Uiteindelijk resulteren de werkzaamheden in een ecologisch waardevol natuurgebied en een aantrekkelijk landschap om bij te wonen en te recreëren. Het nieuwe buitendijkse natuurgebied maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Perkpolder, die is bedoeld om de natuurwaarden van de Westerschelde te verbeteren en de samenleving en economie ter plaatse een impuls te geven na de opheffing van de veerdienst Kruiningen-Perkpolder in 2003. Naar verwachting loopt de uitvoering van het nieuwe buitendijks natuurgebied tot eind 2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.