Ads Top

Vernieuwde vaarwaterkaarten Overijssel

Gerrit Jan Kok, gedeputeerde voor bereikbaarheid in de provincie Overijssel, overhandigt op vrijdagmiddag 11 april, tijdens de opening van Het WaterEvent in Blokzijl, het eerste exemplaar van de vernieuwde vaarwaterkaarten aan René Jorna, oprichter van Het Waterevent. De vaarwaterkaarten voor Noordwest-Overijssel en Kanaal Almelo-De Haandrik zijn dit jaar voor het eerst voorzien van toeristische informatie. Daartoe heeft de provincie Overijssel nauw samengewerkt met WaterReijk Marketing en andere toeristische organisaties.
De vaartoerist wordt nadrukkelijk uitgenodigd om aan land te gaan, zodat de bezoeker Overijssel ook echt kan beleven. Daarom zijn beide kaarten uitgebreid met toeristische informatie, zoals evenementen, must-do's (toeristische highlights) en het fietsroutenetwerk. Overijssel heeft immers niet alleen een prachtig vaargebied, maar het is er ook goed recreeren op de wal, bijvoorbeeld door te fietsen of wandelen. Op de vaarwaterkaart Noordwest-Overijssel is informatie toegevoegd van de toeristische regio's WaterReijk, IJsseldelta en Vechtdal. Op de vaarwaterkaart van Kanaal Almelo-De Haandrik is dat Vechtdal en Twente (met Almelo, Twenterand en Wierden-Enter).
Gerrit Jan Kok, gedeputeerde voor bereikbaarheid in de provincie Overijssel: "Jaarlijks varen ruim 200.000 pleziervaartuigen over de Overijsselse wateren. Met deze kaarten kan iedereen al het moois dat Overijssel te bieden heeft niet alleen vanaf het water, maar ook op het land beleven. Uit onderzoek blijkt dat de vaarwaterkaarten duidelijk in een behoefte voorzien. De gebruikers waarderen de kaart gemiddeld met een 8,7. Een cijfer om trots op te zijn!"
In het vaarseizoen delen brug- en sluiswachters de Overijsselse vaarwaterkaarten uit aan iedereen die de provincie per boot of kano bezoekt. De kaarten zijn ook te verkrijgen bij watergerelateerde evenementen, zoals Het WaterEvent, Sail Kampen en Sail Giethoorn. De vaarwaterkaarten bevatten informatie over bijvoorbeeld de bedieningstijden van bruggen en sluizen, plaatsen waar je mag aanmeren en de ‘verkeersregels' die op het water gelden.
Kijk voor meer informatie over de vaarwegen en de digitale versie van de vaarwaterkaarten op www.overijssel.nl/varen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.