Ads Top

Lezing over Ruimte voor de Rivier in Meinerswijk

Zaterdag 30 november is er een lezing over Ruimte voor de Rivier in Meinerswijk. De lezing vindt plaats in het informatiecentrum aan de Drielsedijk 4 in Arnhem (tegenover de rioolwaterzuivering). De lezing start om 10.00 uur. Het infocentrum is open vanaf 9.30 uur. U bent van harte welkom.

De voorbereidende werkzaamheden voor de uiterwaardvergraving in Meinerswijk zijn gestart. Het project heeft twee doelstellingen:
◾ realiseren van 7 cm waterstanddaling in het kader van het programma Ruimte voor de Rivier.
◾ realiseren van wandel- en fietspaden in Stadsblokken-Meinerswijk als onderdeel van de gebiedsvisie van de gemeente Arnhem.

Rijkswaterstaat is de opdrachtgever van het project. De aanleg van de wandel- en fietspaden wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Arnhem. De uitvoering van het project is in handen van aannemerscombinatie GMB-Van Oord.

Mee op excursie

GMB-Van Oord verzorgt maandelijks excursies. Op zaterdag 30 november wijken we daar voor een keer vanaf en verzorgen we een lezing. Doel van de excursies en lezing is om u te informeren over de werkzaamheden die binnenkort van start gaan.

Programma

De lezing gaat over het programma Ruimte voor de Rivier in het algemeen, en over het project Uiterwaardvergraving Meinerswijk in het bijzonder. De volgende onderwerpen komen aan bod:
◾Wat is het doel van het programma Ruimte voor de Rivier, en waarom is het nodig?
◾Meinerswijk is één van de locaties waar de rivier meer ruimte krijgt. Waar nog meer?
◾In Meinerswijk worden geulen gegraven. Er zijn echter nog veel meer opties om de waterstand te verlagen. Waarom is hier gekozen voor geulen, en op andere plekken voor andere mogelijkheden?
◾Wat betekent de maatregel voor het gebied? Welke werkzaamheden vinden plaats? Hoe ziet het er straks uit?
De lezing wordt verzorgd door Bert Pijpers van Rijkswaterstaat en Sjaak Mullink van GMB-Van Oord. Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid om vragen te stellen, ook over de uitvoering van het project.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.