Ads Top

Webcam toont rivierverruiming Deventer

Je kunt de komende tijd 'live' volgen hoe het gaat met de werkzaamheden langs de IJssel bij Deventer in het kader van Ruimte voor de Rivier. Dit is mogelijk dankzij een webcam bovenop de toren van de Lebuïnuskerk in Deventer. Naar verwachting zal de webcam een jaar functioneren.

Waterschap Groot Salland en Waterschap Vallei en Veluwe voeren samen in opdracht van het Rijk de werkzaamheden uit om het water in de IJssel bij Deventer meer ruimte te geven. De komende jaren gebeurt er van alles. Om het probleem van de flessenhals ter hoogte van het historische stadsfront op te lossen, worden over een lengte van circa 10 kilometer zes grote nevengeulen gegraven. Deze geulen zorgen voor een lagere hoogwaterstand op de IJssel en een snellere afvoer in tijden van hoogwater.

Omdat aan beide zijden van de IJssel - de scheidslijn tussen de werkgebieden van het Waterschap Groot Salland en Waterschap Vallei en Veluwe - geulen worden gegraven, voeren de waterschappen de klus gezamenlijk uit. Het Deventer project maakt deel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. In 2015 moet de klus zijn geklaard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.