Ads Top

Waterschap stelt nieuwe onttrekkingsverboden in

Waterschap Brabantse Delta stelt per 30 augustus 2013 een volledig onttrekkingsverbod in voor het stroomgebied ten oosten van de A27 en ten noorden van het Wilhelminakaal en voor het stroomgebied van de Molenbeek, Eldertsche Turfvaart, de Bakkersbergleiding en de Enge Beek.

Het waterschap stelt een onttrekkingsverbod in voor het beregenen van grasland voor het stroomgebied van de AA of Weerijs, de Moersloot en de Kleine Beek, de AA of Weerijs zelf, en voor de Molenbeek zelf. Bij een onttrekkingsverbod mag er geen water meer uit sloten en beken worden gehaald.

Eerder stelde het waterschap al een volledig onttrekkingsverbod in voor het stroomgebied van de Wouwse Gronden, het stroomgebied van de Bijloop, de Oude Bijloop en de Turfvaart in Breda, het stroomgebied van de Groote Leij en de Hultense Leij (ten zuiden van de spoorlijn Breda-Tilburg), het stroomgebied van de Brandse Vaart met zijn zijbeken, het stroomgebied van de Kibbelvaart, de Lokkervaart en de Bosloop en voor het stroomgebied van de Bleekvaart en de Zoom. De nu ingestelde verboden zijn hier een aanvulling op.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.