Ads Top

Vers water voor vervuilde gracht en vijvers in Wageningen

Op dinsdag 13 november kwam ter hoogte van de Nudestraat rioolwater in de gracht van Wageningen. Door vuilwaterpompen te plaatsen en schoon water aan te voeren, is de vervuiling sterk verminderd. Het waterschap voert de komende dagen nog extra schoon water aan om de gracht en de omliggende vijvers door te spoelen.
Vuil dat nog in de gracht bij de Nudestraat zichtbaar was, is begin deze week door de gemeente verwijderd. De waterkwaliteit in de grachten en in de vijver bij de Schaepmanstraat is sterk verbeterd. De pomp bij de Schaepmanstraat werd maandag 19 november verplaatst naar de vijver bij de Albardaweg en heeft een dag gedraaid. Ook daar is de waterkwaliteit weer op orde.
Door aanvoer van schoon water via de Roosenveltsingel wordt het water in de gracht en omliggende vijvers de komende dagen via natuurlijk verloop verder ververst. Ook blijft het waterschap de waterkwaliteit meten.
Door alert reageren van waterschap en gemeente zijn er geen nadelige gevolgen opgetreden. De stankoverlast is weg. De visstand heeft niet geleden onder de vervuiling.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.