Ads Top

Innovatief onderzoek naar productie waterstof

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) investeert in een innovatief onderzoek naar het gebruik van waterstof en zuurstof op de rioolwaterzuivering (rwzi) Hessenpoort in Zwolle.

Samen met andere overheden, H2-GO en andere bedrijven wordt er op deze manier gewerkt aan een Smart Energy Hub. Dit is een slim lokaal energiesysteem waarmee het lokale energienet wordt ontlast en een bedrijventerrein energieneutraal kan worden.

In samenwerking met STOWA, het kenniscentrum van regionale waterbeheerders, deed WDODelta de afgelopen tijd onderzoek naar een andere manier van zuiveren van afvalwater. In het hart van de rioolwaterzuivering, de zogeheten beluchtingsstraat, werd pure zuurstof ingebracht in plaats van de traditionele beluchting uit de buitenlucht die erg veel elektriciteit kost. Wichard.

De verwachting is dat het energieverbruik van een rioolwaterzuivering met de helft kan verminderen. Niet alleen landelijk, ook buiten de landgrenzen wordt met ons meegekeken. Als blijkt dat de theorie in de praktijk klopt, kan het de energietransitie enorm versnellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.