Ads Top

Open Purmer op 25 juni

Op 25 juni is de open dag van de Purmer en dan is ook ons historische gemaal Purmer Noord te bezoeken. Eindelijk eens binnenkijken bij dat 140 jaar oude gemaal dat eerst met stoom, toen met diesel en nu elektrisch een deel van de Purmer droog houdt.  

Tijdens de 'Open Purmer' zijn tussen 10.00 en 16.00 uur 30 bedrijven, tuinen en woonhuizen in en rond de Purmer gratis te bezoeken. Op al deze plekken is iets bijzonders te zien en kan er zo kennis worden gemaakt met de polder. Van oldtimer tractoren op een boerenerf tot verrassende tuinen, een melkveebedrijf, levende muziek, architectonische verrassingen, de boswachterij, het oorlogsverleden, oude boomgaarden en nog veel meer.

De beste manier om de Open dag te bezoeken is op de fiets. Wie toch met de auto komt, moet even kijken bij welke adressen geparkeerd kan worden. De plattegrond is is onderaan deze pagina te downloaden en is ook verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de VVV’s in de regio of op te pikken bij gemaal Purmer Noord. Op deze kaart is aangegeven waar de deelnemers te vinden zijn, of er iets te eten of drinken is en of er gelegenheid is om gebruik te maken van het toilet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.